Over WS Webbuilding

WS Webbuilding is een eenmansbedrijf opgericht door Wesley Snoeren. WS Webbuilding is vooral gespecialiseerd in het bouwen van (complexe) websites en webapplicaties, veelal op maat gemaakt voor de klant.

Aan het begin van 2002 ben ik gestart met het maken van een aantal persoonlijke websites. Deze waren toen nog geschreven in HTML zonder gebruik van CSS style-sheets.

In 2004 werd de gebruikte techniek aangescherpt en werd Evrsoft's 1st Page 2000 in gebruik genomen in plaats van MS Wordpad en het kladblok waar voorheen mee gewerkt werd. In dit jaar zijn voornamelijk bestaande websites vernieuwd.

In de loop van 2005 werd meer professionele software als Dreamweaver in gebruik genomen en werd voor het eerst wat geŽxperimenteerd met PHP. In dit jaar heb ik ook enkele nieuwe opdrachten gehad.

In 2006 ben ik gevraagd voor de bouw van een commerciŽle website. Dit was voor mij het teken hiermee verder te gaan, hieruit is dan ook dit bedrijf ontstaan.

In Juli 2007 heeft WS Webbuilding zijn eigen domeinnaam aangevraagd en zich geregistreerd bij de KVK onder de naam WS Webservices. Dit is een zeer goede zet gebleken. Regelmatig kwamen toen verzoeken voor het maken, of het vernieuwen van een bestaande, website binnen.

In 2008 is WS Webbuilding met een nieuw project gestart genaamd "Poule-It". Hierbij maakt WS Webbuilding voor ieder EK en WK voetbal een voetbalpoule. Inschrijven is gratis, klik hier voor meer informatie.

Sinds Juni 2009 is WS Webbuilding een geregistreerde handelsnaam van het al gevestigde WS Webservices.

Ook in 2010 maakt WS Webbuilding weer een nieuwe voetbalpoule voor het WK 2010.

Eind 2010 heeft WS Webbuilding de keuze gemaakt om de oude handelsnaam WS Webservices te laten vervallen en zich te concentreren op het maken van websites en webapplicaties. Daarnaast blijft WS Webbuilding webhosting aanbieden.

Eind 2011 gaat WS Webbuilding ook de bouw van mobiele websites expliciet aanbieden omdat is gebleken dat de vraag hiernaar toeneemt.

In 2012 volgt de nieuwe EK Poule 2012. Ditmaal weer een groot succes met bijna 13000 aanmeldingen. Poule-It is nu een geregistreerde handelsnaam van WS Webbuilding.

Vanaf 2012 richt ik me meer op mijn studie en neem ik alleen nog opdrachten aan die me voldoende uitdaging bieden of vervolgopdrachten van bestaande klanten. Poule-It blijft echter bestaan en een nieuwe EK of WK Pool zal elke twee jaar weer worden georganiseerd.

Na mijn studie elektrotechniek (TU/e) te hebben afgerond houd ik WS Webbuilding aan als eigen bedrijf maar ligt mijn focus als professional in de energiesector. Dit betekent dan ook dat er geen nieuwe klanten meer worden aangenomen.

View Wesley Snoeren's profile on LinkedIn